Panda-party in Ouwehands Dierenpark

Do 20 Dec 2018

Deze eindejaarbijeenkomst vond plaats in de mystieke wereld van Ouwehands Dierenpark te Rhenen. Je waande je volledig in de kerstsfeer mede doordat het park geheel gehuld was in Chinese Lights.

Bas heette iedereen van harte welkom en de introducees kregen de gelegenheid zich kort voor te stellen.

Allereerst volgde een rondleiding om de reuzenpanda’s te zien. Groot was de hilariteit toen deze in hun nachthok bleken te zitten en niet van plan waren er uit te komen. Gelukkig kon men later op de avond toch nog ‘’kennismaken’’ met Xing Ya en Wu Wen.

Robin de Lange is intussen 15 jaar algemeen directeur en nam ons mee in de geschiedenis van dit 86-jarig oude dierenpark. Hoe de dieren, tijdens de gevechten van de 2e Wereldoorlog, te voet werden meegenomen naar Veenendaal in een poging ze te redden. In 2000 werd het park gekocht door ondernemer Marcel Boekhoorn, die dieren en de natuur als grote passie heeft. Eerste prioriteit was geld te gaan verdienen met het park om vervolgens alle idealen te kunnen verwezenlijken, namelijk diverse natuurprojecten wereldwijd ondersteunen. Alles voor het behoud van natuur en dierensoorten maar ook voor onderzoek (in samenwerking met Wageningen Universiteit) en educatie. Intussen is hier ieder jaar € 1,2 miljoen voor beschikbaar. Marcel Boekhoorn had ook de droom om reuzenpanda’s naar Nederland te halen. Het heeft 15 jaar aan diplomatie gekost, waarvoor zelfs ons Koningshuis en de Chinese president zijn ingezet, maar in 2017 is het gelukt. Het verblijf Pandasia (nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel en kliniek) is samen met de Chinezen gebouwd. Het dierenpark mag de reuzenpanda’s 15 jaar lang houden en betaalt hier € 1 miljoen per jaar voor. Nu is het grote wachten op een babypanda…

Aansluitend hebben we genoten van een heerlijk dinerbuffet en restte ons nog tijd genoeg om te netwerken.

Welkom aan ons nieuwe lid
Jos van der Goor van BHV SUPPORT.nl

Klik hier voor een foto overzicht.

Mededelingen
1. 31 januari gaan we op bezoek bij Brouwerij Onder de Linden in Wageningen. Waar één van onze leden een presentatie geeft over bedrijfsopvolging.
2. Wij zijn dringend op zoek naar collega’s die de functie van activiteitencommissie, PR & Communicatie,
secretaris en penningmeester willen vervullen. Informatie hierover ontvang je via de bestuursleden of via [email protected].
3. De website van MKB Valleiregio wordt goed bezocht, ook de ledenpagina. Zorg ervoor dat je profiel up2date is en daarmee je bedrijf zichtbaar is.

Wij wensen iedereen een gezond, succesvol 2019!!!

Het Bestuur


Bekijk hier de foto's

Archief