De wind in de zeilen

Do 25 Jun 2009

Exclusieve zeiltocht met afsluitende BBQ en zomerborrel!

Om dit seizoen spetterend af te sluiten, hebben we een speciale bijeenkomst georganiseerd en wel op donderdag 25 juni a.s.

We gaan het beleven op een Botter! Zeilen op een botter is een belevenis voor iedereen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud.

Programma

16.15 uur: Verzamelen bij Ditters Makelaars te Veenendaal (Einsteinstraat 50)
16.30 uur: Vertrekken met bus
17.30 uur: Ontvangst in ’t Schippershuys (Bunschoten) met een welkomsborrel.
17.45 uur: Afvaart; de zeilen worden gehesen en de tocht gaat beginnen.
18.30 uur: Schippersborrel met borrelhapjes:
20.45 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg.
21.00 uur: Vis & vlees BBQ
23.00 uur: Vertrek vanuit Bunschoten
23.45 uur: Aankomst Veenendaal

De kosten bedragen € 25,- per persoon.
Kledingadvies: casual

Wij nodigen jullie van harte uit een introducé (potentieel lid) mee te nemen en tegen betaling van € 25,- een plekje op de botter en in de bus te regelen.

Meld je nu aan: [email protected]


Informatie over het schip
Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo’n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen.

De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuydersee en het leven in Spakenburg in het algemeen.

Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers. Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.


U bent van harte welkom! Aanmelden via [email protected]

Toekomstige activiteiten

Archief